NTDS dag 3

Dit weekend was het eerste NTDS voor mij. Zaterdag kon ik al een beetje ervaren hoe zo’n toernooi in zijn werk gaat als vrijwilliger. Het zien van alle danskoppels op de vloer zorgde er toen wel voor dat ik zin kreeg om aan het dansen te gaan! Vandaag kon ik ervaren hoe het is om te dansen op het NTDS. 

Zondag is de dag voor het Latin dansen. Voor de mannen verandert er niet veel qua kleding, strak en zwart lijkt nog steeds the way to go te zijn. De vrouwen mogen nu hun sexy outfits uit de kast halen om de jury te imponeren. 

Samen met mijn danspartner Darren gaan we klaar staan om de eerste ronde te dansen. Op dit moment voel ik toch wel wat zenuwen, maar zodra de muziek start vloeien die gelukkig weg. Wat ik vandaag zeker geleerd heb is dat het gaat om het plezier hebben in het dansen en vooral dat uit te stralen door altijd te blijven lachen! Met deze mentaliteit hebben Darren en ik een mooie plek kunnen behalen in de finale van de professionals. 

Het hele team van Rotterdam doet het vandaag goed, met meerdere eerste plekken en het behalen van de beginners beker! Met grote trots kan ik dan ook zeggen dat de NTDS leeuw in Rotterdam mag blijven. De leeuw wordt uitgereikt aan het team dat over het hele weekend het beste gepresteerd heeft. Team Rotterdam heeft dus zeker een prestatie geleverd waar we trots op kunnen zijn! 

Meedoen aan het NTDS vond ik een super toffe ervaring! Ook al is het een wedstrijd, er hangt een hele relaxte sfeer waarin iedereen elkaar aanmoedigt en tips geeft zodat iedereen op zijn best kan presteren. Ik kan dus ook iedereen aanraden om volgende keer mee te doen, ongeacht welk niveau je hebt. Het gaat erom dat je geniet van het dansen! 

- Lisanne van Rijn -