NTDS dag 1

Vorig jaar heb ik mogen meedoen met het NTDS in Groningen. Toen is het mij gelukt om in een herenduo bij de latin masters de derde plaats te bemachtigen. Voor zover ik weet is dit het hoogste resultaat wat een volledig Rotterdams paar in de breitensport heeft behaald tijdens een NTDS. Op het NTDS kan je op verschillende niveaus dansen. Als je minder dan een jaar danst, kan je meedoen aan de beginnersklasse. Als je meedoet aan reguliere landelijke wedstrijden in de kledingklasse, dan ben je verplicht om mee te doen aan de open klasse. Alles tussen de beginnersklasse en de open klasse, is de breitensport, waar ook de meeste studentendansers aan meedoen. In deze klasse worden de dansers op basis van de indelingsronde ingedeeld in drie verschillende niveaus waarin ze mogen strijden voor een finale plek. Van laag naar hoog zijn de niveaus amateurs, profi’s en masters. In de breitensport mag je met je eigen danspartner dansen, maar je mag ook op de vrijdagavond bij het speeddaten met verschillende dansers om daar een partner te vinden voor de wedstrijd. Omdat de latin en de ballroom aparte wedstrijden zijn, kan je twee verschillende partners hebben.

Dit jaar is het voor mij een thuiswedstrijd, want het wordt gehouden in het sportcentrum van Erasmus. Mijn beide danspartners zitten in de organisatie, waardoor ze niet met de gehele wedstrijd kunnen meedoen. Hierdoor dans ik de zaterdag met mijn partner Milou in de ballroom breitensport en zal ik op de zondag dansen met mijn speeddate partner in de latin breitensport.

Dit is de eerste keer dat ik ga blinddaten. Er is meestal een mannentekort, waardoor ik erg benieuwd ben hoeveel dames er op me af zullen springen voor een dansje. Ik heb er in ieder geval zin in om ze alle hoeken van de vloer te laten zien.

- Brian Nolten -